Rabobank Prikbord

Comments ( 93 )

 • Een heerlijke rustige duurloop van 5 K. Met een paar keer een wandelpauze van een aantal minuutjes… Wat een mooi bos en wat een verschrikkelijk lekker weer. Ons weekend is goed begonnen!!!

  • Hoi Michel,

   Zoals beloofd, hierbij de weblog die ik heb geschreven voor deze week:

   Net als al mijn voorgangers zat ik me suf te piekeren toen ik aan deze weblog begon waar ik het over moest hebben, totdat ik ineens terugdacht aan een telefoongesprek dat ik een paar weken geleden met mijn zwager had.

   Mijn zwager belde mij om te vragen of ik die zaterdag ergens mee kon helpen, toen ik aangaf dat dat niet ging lukken omdat ik een fotografieworkshop van de bank had, bleef het eerst even stil… Daarna zei hij: ‘Mariek, ik weet het niet hoor, maar je krijgt al hardlooptraining van je baas en nu ook nog is een fotografieworkshop?’ Om nog even extra te stangen zei ik: ‘Ik zal het je sterker vertellen, ik heb net een stoelmassage achter de rug op mijn werk, jij werkt gewoon bij de verkeerde werkgever!!!’ Lachen natuurlijk maar alle gekheid op een stokje, ik kan me zijn verbazing wel voorstellen!

   In deze roerige tijden is het natuurlijk vrij bijzonder dat wij een werkgever hebben die ons niet alleen stimuleert, maar ook nog eens faciliteert in het vitaal zijn en blijven! Ik kan daarom niet anders dan tot de conclusie komen dat onze werkgever heel Gastvrij is! Niet verkeerd om ook is bij stil te staan toch?

   Kom ik dan toch terug bij die hardlooptraining! Hoe leuk is het om door je werkgever in de gelegenheid te worden gesteld om hardlooptraining op te doen en je bestaande techniek te verbeteren onder professionele begeleiding om samen de Alkmaar City Run te kunnen lopen.

   Als je het nou over Gastvrij hebt, dan is het bedrijf Run4You (die de professionele hardloopbegeleiding verzorgt) hier ook een mooi voorbeeld van. ‘Onze’ trainer Michel (voor de 5 kilometer bikkels onder ons) is altijd enthousiast en overal voor in. Had je al wat meer ervaring? Geen probleem binnen ‘no time’ stond er een aangepast trainingsschema op de site! Zaterdagochtend vroeg in het bos trainen? Natuurlijk kan dat! Speciaal voor ons wist hij nog wel een leuk heuveltje die we 20 minuten lang op en neer mochten rennen! Het parcours van de Alkmaar City Run alvast een keer verkennen? Doen we! Op dinsdagavond 20 mei a.s. kunnen we alvast ons rondje gaan rennen in de binnenstad van Alkmaar, loop je mee?

   Het leuke van dit alles vind ik ook dat je collega’s van andere afdelingen leert kennen tijdens de trainingen, die je normaal alleen gedag zegt in het voorbijgaan (want elkaar gedagzeggen is natuurlijk ook Gastvrij). En dat je collega’s die je wel wat beter kent weer eens even over andere zaken spreekt. Normaal zitten we allemaal in onze dagelijkse workflow, en hebben we zoveel te doen dat aandacht voor je collega’s (lees: Gastvrij) er wel is bij in schiet.

   Daarom via deze wijze een dikke duim voor onze werkgever, Koen en Lisanne voor de goede organisatie van de Alkmaar City Run, en voor Run4You voor de top ondersteuning in aanloop naar de 28e toe. Ik heb er zin in, jullie ook?

   • Dankjewel Marieke, heel erg leuk om te lezen en wij beschouwen het dan ook als een groot compliment.

    Vanmiddag ga ik voor jullie de route voorlopen zodat we morgen niet fout lopen ;) Dat is trouwens geen straf hoor met dit mooie weer…

    Tot morgenavond, ik heb er weer zin in!!!

 • Gisteren heb ik gebruik kunnen maken van een half uur prive training van Dick. Dit om mij tips te geven over m’n looptechniek om blessures te voorkomen. Hoe fantastisch is het dat dit gewoon geregeld kan worden? Michel en Dick ontzettend bedankt hiervoor!!
  Nu ben ik nog gemotiveerder om aan de start te verschijnen.

  Michel, helaas gisteren geen 8x vol kunnen maken maar heb het gehouden bij 6x. Had na 1x al lichte pijn, maar ben even eigenwijs geweest en heb het verder even getest. De pijn werd niet erger maar bleef gelijk. Soms tijdens het wandelen iets pijnlijker als tijdens het lopen (vond ik wel bijzonder). Daarna geen pijn meer gehad. Dus ik weet nu zelf niet of het positief of negatief is.

  Groeten Carlijn

  • Hoi Marlies, heel erg leuk da je meegaat. De grote groene knop “reserveer nu” verwijst naar de agenda. Dat het niet lukt zou ook aan je browser kunnen liggen. Open de website via Google Crome. Tot zaterdag!!!

 • Dinsdag 20 Mei staat de verkenning van het parcours van de Alkmaar City Run op het programma. We gaan deze avond op een rustige ontspannen manier het parcours lopen. Het wordt een training waarbij jullie allemaal nog de mogelijkheid hebben tot het stellen van vragen. Uiteraard geven wij weer veel tips om de Alkmaar City Run een succes te laten worden. De teller staat nu op 6 deelnemers van de in totaal 110 deelnemers!

  Dus…….. gooi je stropdas af en trek een sportshirt aan of verwissel je pumps voor hardloopschoenen!!! We zien elkaar Dinsdag 20 mei om 20:00 uur op het Canadaplein thv theater “de Vest”.

  Tot dan!!!

 • Zaterdag 17 mei hebben zich nu al 5 mensen ingeschreven om mee te gaan trainen in het bos. Wie gaan er nog meer mee? Een betere start van je weekend is er niet ;)

 • Hoi Michel, dat is niet zo mooi. Ik ga ze nog even appen uit mijn team! Helaas kan ik er niet bij zijn vanwege vergadering (en rug werkt ook nog niet mee). Ik wandel wel maar schiet niet echt op ;-(
  Suc6 morgen en ik hoop dat ik zaterdag weer mee kan!

  • Dat is heel erg balen Kelly. Heb je al geprobeerd om een beetje te zwemmen? Doe nog even een paar dagen rustig aan dan hoop ik je zaterdag weer te zien tijdens de training in Bergen. Bedankt dat je je collega’s nog even op de hoogte brengt.

 • Hoi allemaal,

  Voor morgen is er nog maar een (1) inschrijving voor de training. De training voor morgen is geschikt voor de 5 en de 10 K. Ik hoop dat er morgen nog een aantal inschrijvingen bijkomen.

  Tijdens deze training gaan we ons richten op focus tijdens een wedstrijd!

  Bel vanavond je collega’s nog zodat ze hun sportkleding niet vergeten ;)

  Wij hebben er in ieder geval weer zin in…

  • Niels, mijn nederige opinie: investeer je geld liever in mooi biologisch eten dan in supplementen.
   Het gaat volledig in tegen het principe van natuurlijk en onbewerkt eten.
   Goede voeding zit niet in een pil.
   En van eten moet je genieten.

   Dus verwen jezelf met een mooie tonijnsteak of zalmmoot en kook in kokosolie voor je omega vetzuren, trakteer jezelf 1 of 2x in de week in een mooi stuk entrecote of ossehaas voor je eiwitten, creatine, vitamine b12 en magnesium en eet bergen lekkere groenten voor alle andere voedingsstoffen.

   En nog belangrijker: Vergeet alle bovenstaande details en zie voeding zoals het is: planten en dieren. Echt eten. Hoe meer je voeding gaat zien als “voedingsstoffen” hoe makkelijker je steeds verder weg raakt van de natuur.

   Leestip: http://www.bol.com/nl/p/een-pleidooi-voor-echt-eten/1001004005752391/

   • Ok, zal alle supplementen uit mijn keukenkast mikken en op naar de slager voor een flinke ossenhaas! Dat is nog eens goed nieuws :).

    Kokosolie: kun je daar nog wat meer over vertellen? Schijnt dat sommige dat zelfs als masker op hun gezicht smeren. Klopt dat?

Geef een reactie