Beste “superfood havermout” ontbijt recept ooit

Oke, soms overdrijf ik een beetje.
Zoals met het pimpen van mijn havermout vanochtend.

Maar het was zo lekker en toch makkelijk, dat ik het “recept” met je wil delen.

Recept tussen aanhalingstekens want je bent echt in een paar handelingen klaar.

In een andere post ga ik in op melk. In het kort:
Heb je er last van? Niet drinken.
Heb je er geen last van? Drink de biologische volle (en dus onbewerkte) variant.

Eigenlijk is het allemaal best simpel he?

Voor dit recept heb ik zelfgemaakte hazelnootmelk gebruikt.
Een half kopje hazelnoten een minuutje in de blender met 2 glazen water.
Eventueel door een zeef halen en je hebt je eigen notenmelk.
[images style=”1″ image=”http://vanaf-nu.nl/wp-content/uploads/2014/02/amandelmelk.jpg” width=”450″ align=”center” top_margin=”0″ full_width=”Y”]

Zo maak je dus ook je eigen amandel-, quinoa- of havermelk.
Geen blender? Zelfs de gewone supermarkten verkopen tegenwoordig notenmelk!

Doe in een steelpannetje:
[bullet_block style=”size-16″ small_icon=”37.png” width=”” alignment=”center”]

  • 1 geprakte banaan
  • 1/2 kopje (glutenvrije) havermout
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snuf zout

[/bullet_block]

[images style=”1″ image=”http://vanaf-nu.nl/wp-content/uploads/2014/02/paleo-havermout.jpg” width=”600″ align=”center” top_margin=”0″ full_width=”Y”]

Voeg hier een kop van je melk bij en breng al roerend aan de kook.

Als de boel begint te koken, draai dan het vuur op z’n laagst en laat nog 2 minuutjes door pruttelen. De chiazaadjes zuigen zich vol met vocht dus als de boel te dik wordt, voeg je nog wat melk toe.

Serveren in een kom en “pimpen” met in dit geval walnoten, gojibessen en cacao-nibs.
[images style=”1″ image=”http://vanaf-nu.nl/wp-content/uploads/2014/02/superfoods-havermout.jpg” width=”600″ align=”center” top_margin=”0″ full_width=”Y”]

Vijf minuutjes werk en je hebt een ontbijt dat je zoveel voedingswaarde en energie geeft dat je de wereld zou kunnen veranderen! (of gewoon facebook checken, dat mag ook, maar het zou dus wel kunnen..de wereld veranderen..)
[images style=”1″ image=”http://vanaf-nu.nl/wp-content/uploads/2014/02/Havermout-recept.jpg” width=”600″ align=”center” top_margin=”0″ full_width=”Y”]

Krijg een video over voeding en het Paleo eBook,
inclusief recepten. Vul hier je email in:

[optin_box style=”9″ alignment=”center” email_field=”email” email_default=”Vul je email adres in” integration_type=”aweber” double_optin=”Y” thank_you_page=”http://www.vanaf-nu.nl/bijna” list=”3270697″ name_field=”name” name_default=”Vul je voornaam in”][optin_box_field name=”headline”]Here’s The Headline For The Box[/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PHA+TG9yZW0gaXBzdW0gZG9sb3Igc2l0IGFtZXQsIGNvbnNlY3RldHVyIGFkaXBpc2NpbmcgZWxpdC4gRG9uZWMgdmVsIG51bmMgbm9uIGxhY3VzIHZlbmVuYXRpcyBjb21tb2RvLjwvcD4K[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Wij haten spam. Wij houden van het creëren van waarde. Je email is veilig bij ons.[/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”0″ button_below=”Y”]Naar de Video![/optin_box_button] [/optin_box]

Comments ( 5 )

  • kent iemand cacao liquor? en hoe bereid ik dit makkelijk met mn bv smooties of andere gerechten?

    • Hey Renates,

      Cacao liquor heet in het Nederlands rauwe cacao pasta.
      In smoothies is cacao-poeder handiger, in gebak is cacao pasta vanwege de vetten handiger (en lekkerder).

  • Ohhh wat een feest als ontbijt. Soms zou ik wel de hele dag alleen maar zulke havermout willen eten weet je. (heb ik ook wel eens gedaan)
    Cacao nibs zijn echt de ontdekking van de eeuw, voor mij, ik vind dat zo lekker. Heel jammer dat het hier niet in Mozambique te krijgen is.

    *zo ziet mijn pap er gemiddeld uit

    • Wow!! Nou die pure chocola ipv de cacaonibs lijkt me een prima vervanging!!
      En échte kokos ipv geraspte uit een zakje..Super tof!

Comments are closed.